• Avontuurlijk
  • Natuurlijk
  • Veiligheid voorop

Vraag is gesteld

Bedankt voor het stellen van je vraag.

We streven er naar om je op dezelfde werkdag een antwoord te geven. Stel je de vraag in de avonduren of in het weekend dan wordt de vraag direct de eerst volgende werkdag behandeld.

Open dag zomerkampen 2025
Kom kennis maken met de mensen achter Club Adventure. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en aan te sluiten bij rondleidingen over het terrein en door de accommodaties.

  • Maandag 9 juni 2025 (2e Pinksterdag) van 13.00u tot 17.00u – Locatie Overasselt

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de open dagen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op vakantiekamp?

Op locatie zijn coördinatoren, pedagogisch medewerkers, kampleiding en buitensport medewerkers aanwezig die allemaal een oogje in het zeil houden. Wij hanteren altijd een 4-ogen beleid, wat inhoudt dat er altijd minimaal 2 begeleiders op een groep staan. Voor de leeftijd 5 t/m 10 jaar staan er altijd 2 begeleiders op 10 kinderen, voor 10 t/m 13 jaar zijn er 2 begeleiders op 15 kinderen aanwezig.

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De leiding bestaat uit een ideale mix van mensen, variërend van specialisten uit het beroepsleven (buitensportinstructeurs), de vaste coördinatoren op de locaties tot aan de begeleiders met een pedagogische achtergrond. Alle begeleiders die bij Club Adventure werken, hebben een verplichte training doorlopen, zijn gescreend en zijn allen in bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) afgegeven door de Nederlandse overheid.

Hoe laat gaan de kinderen slapen?

Tijdens de vakantie zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. De kinderen van 5 t/m 8 jaar hebben de bedtijd rond 20.00 uur, van 8 t/m 10 jaar is de bedtijd rond 21.00 uur en 10 t/m 13 jaar heeft de bedtijd rond 21.30 uur. De kinderen krijgen dan nog even de gelegenheid om te kletsen of een boekje te lezen alvorens ze gaan slapen.

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

Jongens en meisjes slapen gescheiden. De kinderen slapen in kleine groepjes bij elkaar op een slaapkamer. Voorafgaand aan de vakantieweek wordt een kamerindeling gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd en wie bij elkaar ingedeeld wil worden.

Wat krijgen de kinderen te eten op vakantiekamp?

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.Bekijk hier het weekmenu.

Houden jullie rekening met bijzondere maaltijden?

Voor wat betreft speciale wensen, diëten en allergieën kunnen wij rekening houden met het volgende: vegetarisch - veganistisch (beperkt aanbod) - halal - glutenallergie - noten/pinda allergie- lactose intolerantie - allergie specifiek product. Ook als kinderen echt iets niet lusten kunnen wij altijd voor een alternatief zorgen.Mochten er speciale wensen zijn, dan vragen wij vooraf even contact met ons op te nemen om dit goed af te stemmen.Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Hoe gaan jullie om met medicatie?

Als jouw kind medicatie gebruikt kan je dit aangeven bij de boeking. Je ontvangt daarna van ons een medicatie toestemmingsformulier waarin je aangeeft akkoord te gaan met dat wij de medicatie zullen verzorgen. Als jouw kind op kamp komt, kan de medicatie bij incheck worden ingeleverd bij de bijzonderhedentafel. Wij bewaren alles veilig in een box en zullen erop toezien dat de medicatie op de juiste momenten wordt ingenomen.

Hoe gaan jullie om met heimwee?

De gehele vakantie is er een vol programma waardoor de kinderen weinig tijd hebben om aan thuis te denken. De momenten waarin heimwee kan ontstaan is vaak tijdens vrije tijd of voor het slapen gaan. Op deze momenten kletsen we veel met de kinderen en nemen we de dag van morgen alvast door, zodat ze daar weer naar uit gaan kijken. Mocht een kind toch verdrietig zijn, dan kan het soms helpen om even met het thuisfront te bellen. Dit verschilt echter per kind, dus we zullen dit altijd in overleg met de ouders doen.

Wat is jullie telefoonbeleid?

Waar mogelijk verzoeken we een telefoon met oplader mee te geven, de meegenomen telefoon nemen wij bij het inchecken veilig in bewaring. De kinderen hebben regelmatig de mogelijkheid om naar huis te bellen. De kinderen zullen hier aan herinnerd worden, maar het initiatief ligt bij hun of ze wel of niet willen bellen. Het kan dus zijn dat er niet altijd contact is tijdens het ingeplande belmoment. De meegenomen telefoons worden door de leiding uitgereikt tijdens het belmoment zodat er naar huis gebeld kan worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om met telefoons van Club Adventure te bellen.

Controleren jullie ook op tekenbeten?

Ja, zeker! Aangezien onze kampen in een mooie bosrijke omgeving plaatsvinden, vinden wij het enorm belangrijk om elke dag een teken controle te doen. Mocht er een teek gevonden worden, dan zal de coördinator deze verwijderen en dit noteren op een tekenformulier. Dit formulier krijg je als ouder/verzorger aan het einde van de vakantie mee naar huis. Zo weet je waar en wanneer er een tekenbeet heeft plaats gevonden.